Tamamen Mavi ... Kefalonya & Lefkada

 Yine bir yaz yine duygular cıvıl cıvıl ... O zaman tatil planları başlasın... Tabiki bir destinasyona karar vermek lazım .Eğer unutulmaz bir macera ve maviyi tamamen  yaşamak istersen istikamet İyon adaları ;elbette
Kefalonya ve Lefkada olmalıdır.Eşine rastlanmayan mavi tonuyla deniz tatilinize tüm damgasını vuracaktır.
Gelelim nasıl gidilir konusuna;bunun için iki yol var biri karayoluyla uzunca bir seyahat (995 km gibi) yada
havayoluyla en yakın yer Preveze Aktion Airport ama buraya da dünyada 17 havayolu hizmet vermekte.Alternatif olarak Atina'ya uçuş ve araba kiralama veya otobüs ile ulaşım yada yakın adalardaki havalimanlarına iniş olabilir.Zaten tek bu adayı ziyaret etmek diğerlerine haksızlık olduğu için;bence ikinci yöntem daha mantıklı..Hazır buralara gelmişken çok yakınında olan Parga ve Preveze'yi ziyaret etmenizi öneririm.
Lefkada sahilleri


Lefkada bizdeki Cunda gibi yarımada sayılır,çünkü karaya mavna ile bağlanacak kadar yakındır.Tarihinde
Venedik ve Osmanlı hakimiyeti yaşadığı için değişik kültürleri gözlemleyebilirsiniz.Adada çok çeşitli kalma olanakları ile birlikte ben Vasiliki şehrini seçtim;çünkü Kefalonya adasına geçiş için en yakın ve en ideal
Vasiliki Limanı
nokta.Lefkada kendine has tabiatı ve her zevke göre plajlarıyla sizi büyüleyecek.Lefkada ve Kefalonya adaları tarihsel miras açısından da İtalyan üslubu ve etkisi bariz ve gözden kaçmıyor.İyon adaları'nın
anakaradan çok az miktarda fiyat farklılığı vardır , bilginize.. Adada otelinıze ulaştıktan sonra en onemlı yer tabiki Porto Katsiki ,mutlaka görmeli ve tadını çıkarmalısınız.Ben kendi aracımla seyahatlerimin çoğunu yapıyorum;bana flexibilite ve özgürlük sağlıyor.Şöyle de yapabilirsiniz uçakla ulaşım artı araba kiralama da uygun bir çözüm.
Çünkü yollar stabilize olmayan toprak yolllar bolca.Her güzelliğe ulaşmanın bir bedeli var.Yolda doğal bal kekik ve yağ ürünleri amatör anlayışla satılmakta,doğallığına ben kefilim.Hepsi denendi.Zorlu bir yoldan sonra muhteşem maviye ki gerçek mi bu diye tepki vereceğiniz keçi limanı (porto Katsiki) na varıyorsunuz.
Porto Katsiki

      İnanın bu güzelliğe ulaşmak için km'ler çok değil,unutmayın hayata bir kere geliyoruz ve yanıbaşımızdaki güzelliklere ulaşmak için miskinlik yapmayı bir kenara bırakalım ..
Suyun berraklığı inanılmaz

Mutlaka görmelisiniz !!
Arabayla gelmek istemezseniz günübirlik teknelerde gelmekte.Ama tabiat o kadar güzel ki bence arabayla gelin ,tekneye oranla daha rahat vakit geçirirsiniz çünkü özgürsünüz.

360 Porto Katsiki


360 Vasiliki Plaj



Arabanıza yer bulduktan  sonra kafeteryadan bolca su ve diğer ihtiyaçlarınızı alıp sonsuz maviye kavuşabilirsiniz.İnanılmaz  serin mavide yüzmenin tadı harika ve unutamayacağınız bir deneyim.Onun hemen yakınlarında Egremni beach gitmeniz gereken ikinci adres.Ama yine zahmetli bir yol sizi bekliyor.Çünkü bu güzel sahile yaklaşık 400 basamaklı merdivenlerden inip ulaşıyorsunuz.İnerken iyi ama çıkarken epey zorlayıcı :) .Buraları gezdikten sonra Kathisma Agios Ioannis  o civarda gitmeniz gereken beachler.Afteli  ise benim bulduğum bir plaj küçük ve denizi de muhteşem.Aşağı tarafta ise sadece vasiliki den tekneyle ulaşılabilen Agiofili'de inanılmaz güzel bir koy.5 euro ya küçük teknelerle keyifli bir gün geçirebilirsiniz ;sizi sabah bırakıp akşam alıyorlar.Akşam Nidri kasabasını yemek ve diğer aktiveteler için tavsiye edebilirim.Basilico rest. tavsiyemdir ,italyan ve greek mutfağı ürünlerini bulabileceğiniz marina manzaralı keyifli bir yer.Nidri oldukça kozmopolit ve herşey bulabileceğiniz güzel şirin bir kasaba.Lefkada'da kaldığınız sürece Meganisi adasını da ziyaret edebilirsiniz.Ana limanlardan uygun fiyata  tekne turları bulunmakta.



Egremni beach

Kartpostal gibi ama gerçek

Preveli beach

Şeffaf 

yukardan görünüm keşif anı

Afteli Beach

bu fotoğrafı çekmiştim ama bu kadar güzel ve beğeni alacağını düşünmemiştim.


Lefkada'ya bakış

Agiofili'ye geliş

Agiofili'de bir gün 

ve  ben

Su sporlarının her türlüsünü yapabilirsiniz .Vasiliki de bunun için gerekli merkezler var.

Lefkada uzaktan görünüm

        Lefkada'ya kısa süreli elveda dedikten sonra Vasiliki limandan kalkan arabalı feribotla doğru Kefalonya'ya..Kalacağınız otele yakın bir liman seçmeniz tavsiye olunur.Kefalonya en az Lefkada kadar büyük bir ada.Yolları daha uçurumlu,yeri geldiğinde daha rakımlı yerlerden gitmek zorunda kalıyorsunuz.Argostoli adanın başkenti ve herşeye erişim kolay (market vs) ayrıca kozmopolit bir yer.Dünyanın her tarafından turistlerle karşılaşabilirsiniz.Büyük çarşısında epey dükkan olduğu için turistik alışveris için bolca seçeneğe sahipsiniz.Çarşısındaki dondurmacıdan italyan dondurması yemeyi unutmayın.Kefalonya da ve ayrıca dikkatimi çeken buraya gelen turistin kaliteli turist olduğu ve genellikle de turizme pozitif katkıda bulunduğudur.Marina ve denizcilik turizmi hizmetleri üst düzeyde.


Fiskardo 

Assos

Görmeniz gereken yerler sırasıyla Mrytos beach ,Petani beach,Melissani gölü yada mağarası,Anti samos ,Makri Gialos Emplisi  ve Assos.Tabi bunlar benim favorim ve her türden plaj ve eğlence şekli var.Zaten google'a yazınca meşhur plajları yazmakta ve ben deneyimleri paylaşıyorum.

Melissani ye giriş

Melissani 

Melissani

Antisamos beach 360


Mavi bence budur ve her tonu var 

Antisamos

Antisamos beach

Antisamos tesis bolluğu ,otoparkı ve denizinin güzelliğiyle bizi  bizden aldı.Klasik olarak yediğinizi içtğinizi ödüyorsunuz.(insanı olanı da bu ya).Ama bu plaja erken gitmek lazım yer bulmak imkansız olabiliyor.Favorilere eklemenizde fayda var.


Antisamos hatırası

 Ölmeden evvel görmeniz gereken plaj Mrytos 


Uzaktan Mrytos beach

Ve yakından Mrytos

Myrtos ... Gerçek ve büyüleyici Mavi.. O kadar km yapmamıza fazlasıyla değdi doğrusu.. Avrupa'nın ilk 10 en iyi plajı arasındadır.Bu durumu fazlasıyla hakediyor.Yoldan plaja doğru inerken inanılmaz mavi sizi çağırıyor zaten;yolun kenarında fotoğraf için uygun yerler var.Plaj oldukça büyük ve yeterli ,şemsiye sezlong ücretli ama isterseniz havluyu bir kenara serin ,kimse bir şey demez.Plajda tek büyük bir tesis var ücretsiz wifi ile birlikte menüsü de uygun.Deniz diğer beachlere oranla az biraz daha soğuktur.Ama hava inanılmaz sıcak olduğu için birbirini dengeliyor.Burayı mutlaka deneyimleyin.



Emplisi beach

Burası da araştırmalarım ve yerli arkadaşlarımında tavsiyesine uyarak gittiğimiz bir plaj .Deniz inanılmaz güzel 
ama plaj organize plaj değil.Buraya giderken yanınıza su yiyecek almanız da fayda var.



Assos

Assos tam kartpostallık bir yer ;renkli evler çiçekler tam resimlik .. ayrıca bu mini plajını da unutmayalım .

Başkent Argostoli

Makri Gialos

Makri Gialos -Costa Costa beach bar

Makri Gialos'ta hem tesis çeşitliliği var ama biz en çok Costa Costa yı beğendik;cünkü menüsü uygun fiyatlı ambiyans güzel ve yer de rahatlıkla bulabiliyorsunuz.



Ünlü Yunan eşşeği

Arabalı feribot -Sami

Sami port 

            Kefalonya nın Sami limanı Lefkada ya en yakın olanı;aşağı yukarı 2 saati buluyor yine de.. Kefalonya'da İthaki adasına günübirlik turlar var,bizim artık plaj gezmekten zaman kalmadığı için bir sonraki sefere..Ayrıca tekne kiralama Yunanistan'da çok yaygındır.Biraz da kalabalıksanız aşırı ucuza tekneyle arabayla gidemeceğiniz yerlere gidebilirsiniz.2 ada için en az bir hafta en ideali ise 2 hafta rahat rahat tadını çıkarırsınız.Bu yaz nereye gidelim derseniz şiddetle tavsiye ederim .İnanın buraya geldiğinize değmekte.
Bir sonraki maceraya kadar hoşçakalın...













Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dedeağaç'ta haftasonu kış kaçamağı - (Alexandroupoli)

Uzak yakın Skiathos